Zwerfafval te lijf

activiteit-

Wijkraad Schadewijk gaat vanaf 1 mei iedere maand de wijk in om zwerfafval te prikken. Zij roepen bewoners op om aan te sluiten zodat we met elkaar kunnen zorgen voor een schone buurt. Dat zwerfafval een probleem is, bleek wel tijdens de online thema-avond over afval. In navolging hiervan gaat de wijkraad dus actief de wijk in. 

Iedereen die wil kan zich aanmelden om mee op pad te gaan. Dit mag ook in jouw eigen buurtje. De bedoeling is om straks in elke buurt in de wijk een aantal bewoners te hebben die elke maand even een uurtje gaan prikken. Hiermee zorg je er zelf voor dat jouw buurt/straat schoon blijft. Afval trekt afval aan, dus zodra het schoon blijft, is de kans ook groter dat er uiteindelijk minder afval op straat beland. 

Kinderen die lid zijn van Mikmakkers zijn uiteraard ook welkom mee te komen helpen! 

Voor het inleveren van een volle afvalzak krijg je een gratis kop koffie, aangeboden voor de wijkraad. Zij zorgen voor het materiaal zodat jij aan de slag kunt. Alleen door de wijkraad aangeboden afvalzakken mogen worden gebruikt. 

Data 
14.00 uur - 15.00 uur
1 mei omgeving Duivenstraat
12 juni omgeving Leeuwerikstraat
10 juli omgeving Landweerstraat Noord
16 oktober jouw straat?
13 november jouw straat?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar wijkraad@schadewijk-oss.nl of door een privébericht te sturen via onze Facebookpagina.