Help mee op een stembureau en verdien wat extra bij

artikel-84

Gemeente Oss zoekt enthousiaste mensen die willen helpen op één van de Osse stembureaus. Je controleert onder andere de stempassen en zorgt dat de stemmen aan het eind van de dag goed geteld zijn. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme. En je moet heel zorgvuldig kunnen werken. 

Het kan zijn dat de gemeente ook hulp nodig heeft op 15 en 16 maart.
Je kunt kiezen uit twee functies:

Voorzitter van een stembureau
Als voorzitter heb je de leiding in een van de stembureaus. Je zorgt onder andere voor de planning, je verdeelt de taken en let erop dat alles op het stembureau goed gaat. Je bent ervoor verantwoordelijk dat aan het einde van de dag alle stemmen goed zijn geteld. Je bent 18 jaar of ouder en je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau. De vergoeding voor een voorzitter is 220 euro.

Lid van een stembureau
Als lid van het stembureau help je de voorzitter. Je controleert onder andere de stempassen van mensen die komen stemmen en je houdt precies bij hoeveel mensen komen stemmen. Je let er op dat mensen stembiljet op de goede manier in de bus doen. Je bent 18 jaar of ouder en je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau. De vergoeding voor een stembureaulid is 175 euro.

Aanmelden
Ben je 18 jaar of ouder en wil je bij de verkiezingen je steentje bijdragen? Aanmelden kan via de website van de Rijksoverheid.

Je krijgt na je aanmelding een uitnodiging voor een opleiding via internet (e-learning). Deze is verplicht voor leden én voorzitters en je moet een voldoende hebben voor de eindopdracht. Je kunt de opleiding gewoon thuis doen.

Heb je een vraag over meehelpen op één van de Osse stembureaus? Mail dan naar stembureau@oss.nl of bel naar 14 0412.