Nieuw communicatieplan Schadewijk

artikel-5

In een van de laatste vergaderingen van 2019 gaven bewoners aan dat ze soms niet weten wat er in de wijk en in hun buurt gebeurt. Vanaf 2020 gaat dat dus veranderen. Er is een vernieuwde website en een nieuwe wijkkrant die vier maal per jaar verschijnt. De wijkraad, wijkstichting en wijkcentrum hebben de handen ineen geslagen om de communicatie in en over de wijk te verbeteren. 

Om de communicatie in goede banen te leiden is Thijs Verhoeven van 412TV erbij betrokken. 412TV is een online mediaplatform waar vooral video’s gemaakt worden voor en door inwoners uit Oss. Zij brengen ‘nieuws’ op een eigen, positieve manier en richten zich vooral op de inwoners. Zie: www.412tv.nl

De bedoeling is om de wijkkrant, de website en social media aan elkaar te koppelen en de informatievoorziening te gaan verbeteren. Er zullen hiervoor ook diverse video’s gemaakt gaan worden voor en door bewoners uit de Schadewijk. “Wij zijn op zoek naar mensen die graag mee willen denken en helpen met het maken van deze video’s. Als bewoner weet jij het beste wat er in de wijk en in je buurt speelt waardoor je op deze manier het nieuws op een leuke en laagdrempelige manier kunt brengen, en dat hoeft niet altijd positief te zijn”, aldus Thijs Verhoeven.

Op de nieuwe website vind je alle informatie over de Schadewijk. Van nieuws en activiteiten, tot interviews en terugkerende rubrieken. Verderop in deze wijkkrant vind je bijvoorbeeld de nieuwe rubriek ‘Moppertrommel’ waarin wij gaan uitzoeken wat er achter jouw ‘gemopper’ schuil gaat. Er gebeuren vele mooie dingen in de Schadewijk en er woont een enorme diversiteit aan mensen. Het is daarom leuk om te laten zien wie deze mensen zijn en wat zij allemaal doen in hun buurt. Het zou mooi zijn om de bewoners op deze manier dichter bij elkaar te brengen.