Wil jij ook een jaarlijkse buurtcamping in de wijk?

artikel-166

Elk jaar gaan er op diverse plekken in Nederland buurtbewoners op vakantie in hun eigen buurt. Drie dagen lang is een plek in de buurt een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is. Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken.

“Door de buurtcamping leer je elkaar écht beter kennen. Nu zeg je elkaar gedag, maak je nog ’s een praatje bij de winkel. Dat deed je eerst niet, want je kende elkaar niet”, aldus een eerdere deelnemer.

Het buurtcamping basisprincipe
Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Dat zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen. Met die wc-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

Buurtcampings door heel Nederland
Wat in 2013 begon met één Buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam, waren er in 2019 maar liefst 35 door heel Nederland. Waar meer dan 5250 buurtbewoners samen kampeerden in hun eigen park. Voor 2021 stonden er 45 Buurtcampings door het hele land gepland, maar door de strengere regels in de zomer moesten veel campings hun plannen aanpassen of konden niet doorgaan. In 2022 willen ze proberen 65 Buurtcampings door heel Nederland te organiseren. En zo nog meer bijzondere ontmoetingen te laten plaatsvinden en buurten te verrijken.

Buurtcamping in de Schadewijk?
Wij zouden graag willen onderzoeken of jullie als wijkbewoner ook graag zo’n Buurtcamping willen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we kartrekkers nodig die dit mee willen organiseren. Je krijgt hierbij hulp van de organisatie van Buurtcamping.nl . Zodra er draagvlak voor is, gaan we graag aan de slag met jou om dit verder uit te werken en te organiseren.

Wil je meer informatie en/of jezelf graag aanmelden als vrijwilliger? We komen graag met jou in contact. Stuur even een mail naar n.spierings@oss.nl en dan spreken we elkaar snel!

Check onderstaande video voor een impressie: