Mahjong, ook wel het ‘Spel der 1000 Wonderen’ genoemd. Boeiend en verslavend! Je hebt vast wel eens gehoord van het Chinese spel Mahjong of het computerspel gespeeld, waarbij steeds twee dezelfde stenen weggeklikt moeten worden.

Achter de beeltenissen op deze Mahjong-stenen schuilt echter een boeiend strategiespel dat met vier spelers gespeeld wordt en dat behalve de stenen niets met de computervariant te maken heeft. Het lijkt meer op Rummikub, maar met veel meer mogelijkheden.

Als jij diegene bent die tijdens een potje Rummikub alles door elkaar schuift, op zoek naar de beste combinaties, de hoogste punten en dé manier om die ene steen kwijt te raken om als eerste uit te zijn, dan is Mahjong waarschijnlijk de perfecte uitdaging voor jou!

Mahjonggezelschap ‘Schoon Spel’ is op 1 januari 2009 opgericht voor Oss en omstreken. De naam refereert aan een term uit het spel: ‘Schoon Spel’ betekent een hand van alle stenen van één soort gecombineerd met draken en winden. Het gezelschap is ontstaan uit een personeelsvereniging op initiatief van Dimphy van Grinsven. Zij neemt geregeld deel aan nationale en internationale toernooien.

Schroom niet om een keer vrijblijvend een kijkje te komen nemen op een van de clubavonden om kennis te maken met het spel Mahjong.

Wanneer?
Elke dinsdagavond, van 19.30 tot 22.30 uur.

Meer informatie?
Bezoek de website van Schoon Spel.