Wijkraad

De wijkraad in de huidige vorm bestaat niet meer. Hiervoor is gezocht naar een nieuwe vorm, meer gericht op buurten en onderwerpen. Op dit moment is de BOTS (Bewoners Overleg Team Schadewijk) in het leven geroepen. Sinds juni 2022 komen we met Ons Welzijn, Politie, Brabant Wonen de Gemeente Oss en een groep actieve bewoners bij elkaar en wandelen we door verschillende buurten in de Schadewijk. De wijkcaravan zal telkens op een centrale plek in die buurt worden geplaatst, vanaf waar de wandelingen vertrekken. Er zullen telkens twee routes zijn waar je uit kunt kiezen.

Voor jou als bewoner dan de kans op mee te lopen en het te hebben over jouw buurt. Wat zou jij nou willen, wat zou je zelf kunnen en waar heb je hulp voor nodig? 

Wil je leuke activiteiten organiseren met buurtbewoners, ben je bezorgd over een aantal ontwikkelingen, zie je nieuwe kansen? Het gaat er om wat jij met andere bewoners samen zou willen. Laat het ons weten en we kijken dan samen met de bewoners en organisaties of en ook hoe we dit op kunnen pakken. Je kan dat doen tijdens de wandeling maar je kan ons ook opzoeken bij de caravan.

Mopperen tijdens het bezoek mag altijd maar je helpt jou en de buurt vooral met goede ideeën. Samen maken we de buurt leuker. De raad zit in de buurt!

Loop met ons mee en/of drink een kop koffie of thee bij de caravan.

AGENDA

Volgt later. 

CONTACT
Wil je meer weten over de Buurtraad of heb je iets te melden waar wat mee gedaan moet worden? Mailen kan naar wijkraad@schadewijk-oss.nl

________________________________________________________________________________________________________________

INFORMATIE MELDINGEN GEMEENTE OSS

MijnBuurtOss - www.mijnbuurtoss.nl
Dit is een online platform dat de gemeente beheert. Inwoners kunnen daar initiatieven aandragen, bijv. de aanleg van een speeltuin of wellicht een jeu de boulesbaan. Buurtgenoten kunnen daar dan weer op reageren.

Melding Openbare Ruimte
Verlichting in jouw straat kapot? Zwerfvuil op straat? Losse tegels? Of zie je een boom met de eikenprocessierups in het openbaar gebied of andere meldingen over jouw buurt? Meld het de gemeente online via: MELDING DOEN .

Meldpunt Zorg & Overlast
Misschien schrik je van iemand op straat die in de war lijkt, of maak je je zorgen om een familielid dat niet meer voor zichzelf zorgt. hoewel er in dat soort situaties geen spoed nodig is, bellen veel mensen de politie voor hulp. Maar eigenlijk kan een andere deskundige vaak beter helpen. Daarom is er het Meld- en Adviespunt Zorg&Overlast: zodat de persoon om wie jij je zorgen maakt de juiste hulp kan krijgen.

Het telefoonnummer van het meldpunt is: 085-020 3451 - Meer informatie .