Nieuws

artikel-123

Quick helpt je veilig door het verkeer (video)

Op 7 juni vond de kick-off van het leer- en vertelboekje “Quick helpt je veilig door het verkeer” plaats op basisschool De Nieuwe Link en peuterwerklocatie De Schakel in Oss. Dit lespakket is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland.
artikel-120

Dansen op het schoolplein

Nog tot en met 11 juni krijgen kinderen uit de groepen 3 en 4 dansworkshops aangeboden van Muzelinck vanuit het OKVO programma. In verband met de maatregelen rondom corona komen scholen nu niet naar Muzelinck, maar komt Muzelinck naar de scholen.
artikel-121

Nieuwe theaterschool in Oss

Per juni start er een nieuwe theaterschool in Oss: LIEVE Theaterlessen & Regie. De lessen worden gegeven door de Bossche regisseur en theaterdocent Lieve van Tuijl.
artikel-119

Oss versoepelt TONK-regeling

Eerder konden inwoners alleen TONK aanvragen voor de woonkosten. Nu voor alle privé vaste lasten. Hierdoor kunnen meer inwoners gebruikmaken van TONK. Met iedereen die TONK aanvraagt maakt de gemeente een afspraak om samen te kijken wat er in die specifieke situatie nodig is.
artikel-117

Meld overlast van knaagdieren bij Zungo

Gemeente Oss zorgt in de openbare ruimte voor preventie en bestrijding van plaagdieren. In de omgeving van je eigen woning ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Dit geldt niet voor de bestrijding van ratten.
artikel-116

Gemeente Oss wil 100 geveltuinen aanleggen

Geveltuinen zorgen voor meer groen in de straten. Hiermee fleurt de buurt nog meer op. En het groen zorgt voor meer frisse lucht en is erg belangrijk voor de allerlei insecten en andere kleine beestjes.
artikel-115

Kofferbakmarkt Kolkamp

De Kofferbakmarkt van tuinvereniging De Kolkamp op 9 mei gaat helaas NIET door in verband met de huidige maatregelen en oplopende besmettingen. Op 12 september staat de volgende gepland.