Voorstellen jeugdagenten

artikel-114

Wij, Aron Hellings, Talitha Maas, Carin Spiertz en Hans van Mierlo (waarnemend tot juni) zijn de jeugdagenten van Politie Oss.

Wat doet een jeugdagent nu eigenlijk?

Wij proberen op een laagdrempelige manier contact te leggen met de jeugd, dit doen wij onder andere door het bezoeken van jeugdplekken. Een jeugdplek wordt ook wel een JOP genoemd. Wij maken graag een kletspraatje met de jeugd en stellen onszelf voor als jeugdagenten. Wij proberen op deze manier een band op te bouwen met de jeugd. Wij hopen dat de jeugd ons dan weet te vinden als ze ons nodig hebben.

Een andere manier om in contact te komen met de jeugd is via middelbare scholen. Met regelmaat bezoeken wij deze scholen. Op enkele scholen houden wij een spreekuur. Leerlingen maar ook leraren kunnen dan naar ons toe komen met vragen of problemen, of gewoon een kletspraatje. Op deze manier proberen wij herkenbaar te zijn voor de jeugd.

Sinds kort zijn wij ook online te vinden en wel op de Playstation. Hier gamen wij online met de jeugd. Tijdens het gamen hebben wij op een laagdrempelige manier contact met de jeugd. Zou jij willen gamen met ons meld je dan aan bij de community “Gamen met de politie Maasland”.

Wij als jeugdagenten proberen zoveel mogelijk de straf zaken op te pakken waar jeugd bij betrokken is. Dit kan bijvoorbeeld als er een aangifte gedaan wordt van een mishandeling. Wij doen dan onderzoek naar de zaak en proberen deze op te lossen zodat er een dossier opgemaakt kan worden. Op deze manier komen wij in contact met de jeugd en proberen wij het vertrouwen te krijgen van de jeugdige. Wij kijken altijd naar het strafbare feit maar kijken ook of er mogelijk andere hulp nodig is voor de jeugdige of het gezin. Mochten er andere hulpverlening nodig zijn dan maken wij een zorgmelding op. Hierin vermelden wij waarom wij ons zorgen maken om een jeugdige. Deze melding wordt dan verzonden naar Veilig Thuis.

Zoals je ziet proberen wij op verschillende mogelijkheden in contact te komen met de jeugd.

Met regelmaat hebben wij overleg met diverse ketenpartners zoals: Gemeente, straatcoach, boa, Ons Welzijn, scholen en de Raad van Kinderbescherming. Tijdens deze overleggen bespreken we hoe het gaat met de jeugd en of er problemen zijn en hoe we deze kunnen aanpakken. Door met alle partners dit te bespreken hopen we de juiste hulpverlening te krijgen voor de jeugdige en het gezin.

Tot slot!

Wil je graag contact met een jeugdagent voor het bespreken van een casus. Of heb je een andere vraag dan zijn wij op deze manier te bereiken:

Wij zijn te vinden via Instagram onder de naam: jeugdagenten_oss_bernheze.

Via het algemeen politienummer: 0900-8844, of via de wijkagenten Carlo van Erp en Roy van Sinten.  

Tot ziens in de wijk.