Wijkbeheer in tijden van corona
Aanwezig zijn in de wijk, dat is wat onze wijkbeheerders het liefst willen doen. Neem Marion Heeres. Ze wil er voor u zijn, in gesprek gaan en advies geven. Zeker ook in deze “coronatijd”. De komende tijd gaat dat in een andere vorm. “We moeten wel. Net als veel Nederlanders, werken wij vanuit huis. We volgen de richtlijnen van het RIVM. Dat is voor ons, en alle bewoners even wennen.
Lastige periode voor u en ons
“Het voelt een beetje alsof we de wijken in de steek laten”, vertelt Marjon Heeres. “Ik kom normaal gesproken bij de mensen achter de voordeur. Dan praten we even, en hoor ik van alles. Gaat het goed met de buren? Geen overlast, of onenigheid? Ik kijk ook om me heen. Ligt er geen rommel in de brandgangen of in de tuin? Zijn er andere signalen waar we wat mee moeten? Als ik en andere professionals niet kunnen langskomen, dan verliezen we een deel van het contact.”
Samen doorgaan
“Daarom doen wij juist nu ons uiterste best om mensen te helpen. We zijn telefonisch bereikbaar, via WhatsApp en per mail. Iets minder persoonlijk, maar vaak vinden we samen goede oplossingen. Verder fietsen mijn collega en ik een paar keer per week door de wijk. Bewoners waarderen dat, zwaaien even naar ons. Zo houden we toch binding met de wijk. Op gepaste afstand spreken we soms nog bewoners. Tenminste, zolang dit nog mag.”
Een goede buur…
Gelukkig ontstaat er ook veel moois in deze bijzondere tijd. Marjon: “Huurders helpen elkaar. Ze hebben begrip voor de situatie. We zitten nu eenmaal allemaal in hetzelfde schuitje. Sommige bewoners appen of bellen ons ook, om te vragen hoe het met ons gaat. Dat vinden we hartverwarmend! En het is goed om te zien dat bewoners ons toch weten te vinden voor vragen.”
Heeft u een vraag?
Heeft u een vraag, neem dan contact met BrabantWonen. Zij kijken dan wat ze kunnen doen.