7 september: DigiTaalfestival voor jong en oud

artikel-367

Op zaterdagmiddag 7 september van 12.00 tot 16.00 uur organiseert het Taalnetwerk Oss een DigiTaalfestival. Op het plein voor de bibliotheek aan de Koornstraat is een informatiemarkt met leuke en gratis activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan de letterspeurtocht, ontdek het DigiTaalhuis en kom naar de theatervoorstelling LTTRS. Samen laten we zien hoe leuk en belangrijk taal is.

De voorstelling LTTRS kun je bezoeken om 12.30 en 14.30 uur. Het verhaal gaat over hoe moeilijk lezen kan zijn. En hoe mooi. Je maakt kennis met Lot. Zij houdt van voorlezen, maar haar papa Loetje niet. Als Lot papa vraagt om voor te lezen, heeft hij altijd weer een smoes paraat. Gelukkig heeft Lot haar knuffel, de zeedraak. Maar dan moet Zeedraak terug naar zee. Als afscheidscadeau geeft ze Lot en Loetje een boek. Nu is de beurt aan papa. Toch?

Het is een grappige, meeslepende voorstelling vol livemuziek die de bezoekers enthousiast maakt over (samen) lezen en nieuwe woorden leren. Voor meer informatie en gratis aanmelden voor de voorstelling, kun je terecht op deze website.

Week van Lezen en Schrijven
Het festival wordt georganiseerd in het kader van de Week van Lezen en Schrijven. Stichting Lezen en Schrijven vraagt in die week extra aandacht voor laaggeletterdheid. Samen met partners komt de stichting in actie voor de 2,5 miljoen volwassen Nederlanders die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen.

Taalnetwerk Oss
Het festival is bedoeld om inwoners kennis te laten maken met het uitgebreide aanbod van de partners binnen het Taalnetwerk. Het doel van het festival is om de taboe rondom laaggeletterdheid te doorbreken en inwoners kennis te laten maken met wat de gemeente en haar partners te bieden hebben. Het plezier in lezen staat voorop en dat willen we met dit festival overbrengen.

Het Taalnetwerk is een samenwerkingsverband van de gemeente, Noord Brabantse Bibliotheken, Ons Welzijn, Vluchtelingenwerk, het Leerwerkloket Noordoost-Brabant, Koning Willem I College en Volksuniversiteit Oss.