Afsluiting Zwaluwstraat in toekomst nog niet definitief

artikel-353

Op donderdagavond werd in de gemeenteraad het onderwerp 'Zwaluwstraat' besproken. De bedoeling is om deze straat in de toekomst te veranderen van weg naar groen, wat betekent dat het doorgaande verkeer dan door de Merelstraat zal gaan lopen.

Omwonenden, zoals mw. Kaal, zijn tegenstander van dit plan. Zij sprak deze avond in om haar zorgen te delen namens haarzelf en medebewoners. Hierin gaf ze aan dat Brabant Wonen en de architect ook geen voorstander zijn van afsluiting van de Zwaluwstraat. De weg ligt er al, dus veel wijziging is er niet nodig omdat de nieuwe appartementen achter de bomen komen. "Door de Zwaluwstraat als doorgaande weg te behouden, ontlast je de Merelstraat en hebben de bewoners daar meer rust in de straat. Daarnaast is er in de Zwaluwstraat veel meer ruimte om een veilige situatie te creëren", aldus mw. Kaal. 

Na een lange avond van vergaderen heeft de SP haar amendement aangepast in een motie die breed werd gesteund. De wethouder heeft toegezegd om de Zwaluwstraat na de bouw een jaar eerst af te sluiten zodat er bekeken wordt wat voor effect het heeft op de verkeersveiligheid en de omwonenden. Na deze 'pilot' zal opnieuw bekeken worden of de Zwaluwstraat open blijft of weg gaat. "Als blijkt dat bestemming groen weer bestemming verkeer moet krijgen, dan zullen we met elkaar opnieuw deze procedure moeten starten", aldus de wethouder. 

Meer informatie over vergaderingen en het terugkijken hiervan, vind je voortaan onder het kopje 'Programma' op deze website. 

Illustratie: De Witte Oss