Bewonersavond Verdihuis zorgt voor verbinding met de buurt

artikel-228

Tijdens een van de georganiseerde wandelingen in de wijk door de Buurtraad, ontdekten Maurice en Karina, medewerkers van het Verdihuis, dat veel buurtbewoners nog steeds het idee hebben dat het Verdihuis een gesloten inrichting is. Dit was meteen aanleiding voor hen om een bewonersavond te organiseren in de Pitstop. Tijdens de bijeenkomst op 22 september werd er verteld wat het Verdihuis is, wat zij nou precies doen. Belangstellenden konden op deze manier kennismaken en vragen stellen. 

'We merkten dat er nog veel onwetendheid is omtrent het Verdihuis. Met deze bewonersavond willen we een verbinding leggen tussen ons en buurtbewoners. Op deze manier kunnen we informatie met elkaar delen en zodra er overlast is, hopen we dat de drempel lager is om contact met ons te leggen hierover', aldus Han Kremers, directeur van het Verdihuis. 

Een van de buurtgenoten die deze avond aansloot is Wil. Zij woont al 30 jaar in de wijk met veel plezier. 'Ik ben hier naar toe gekomen om te weten hoe het nu precies zit en wat zij doen. In het verleden was er nog weleens veel overlast, maar dat is de laatste jaren gelukkig minder geworden. Vroeger maakte ik eens een melding van overlast, maar dan kreeg je te horen dat ze er niks aan konden doen. Nu zie je dat ze daar veel meer voor open staan. Je merkt ook wel dat mensen tegenwoordig veel minder met elkaar bemoeien omdat ze het gevoel hebben dat er toch niks verandert. Fijn om op deze manier te horen wat zij allemaal doen'. 

Een veelgehoorde reactie deze avond is dat er in de buurt een vaste club mensen zijn die steevast overlast ervaren, maar die hebben zich vanavond niet laten horen. Een gemiste kans, want op deze manier kun je met elkaar juist het gesprek aan gaan. 

De avond werd georganiseerd in de Pitstop. Een plek waar mensen zichzelf kunnen ontwikkelen, elkaar kunnen ontmoeten. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom om binnen te lopen, een bakkie te doen, een praatje te maken of om te komen lunchen. Kijk op www.depitstoposs.nl voor meer info. 

Meer info over het Verdihuis vind je op www.verdihuis.nl . Daar vind je ook de contactgegevens als je vragen hebt of overlast ervaart.