Doe 24 september mee aan Burendag

artikel-61

De inschrijving voor Burendag 2022 is van start gegaan. Iedereen die zijn buren beter wil leren kennen kan vanaf nu een activiteit aanmelden op Burendag.nl. Organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts zien dat er veel behoefte is aan verbinding tussen buurtgenoten na twee jaar van afstand houden. Met de 17e editie van Burendag willen ze die verbinding weer op duizenden plekken in het land faciliteren. 

Meedoen in de samenleving begint in de eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen waarmee niet veel gesproken wordt. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken.

Iedereen kan meedoen met Burendag. Hoe je dit kunt doen bekijk je via: https://www.burendag.nl/vier-burendag 

Update: Inmiddels zijn er géén bijdragen meer aan te vragen bij het Oranjefonds. Je kunt bij onze wijkstichting een aanvraag indienen. Ga hiervoor naar DEZE pagina.

Benieuwd hoe Burendag er vorig jaar uit zag? Bekijk dan de video: https://youtu.be/rRHBPiTgJUw