Buurtinitiatief Hannie Schaftplantsoen

artikel-55

Buurtinitiatief Hannie Schaftplantsoen goed gekeurd door gemeente Oss

Je woont samen in een buurt en een deel van de buurt wil graag een Jeu de Boules baan aanleggen. Zoiets noemen ze een buurtinitiatief en daarvoor kun je een aanvraag doen via Buurt Werkt bij Ons Welzijn of de gemeente Oss. Dit is wat twee bewoners van het Hannie Schaftplantsoen, Mieke Reinders en Tini Heijmans, hebben gedaan.

Samen met Alex van der Heijden, sociaal werker van Ons Welzijn, is besproken wat de buurt precies wil. Die vond dat het plan prima paste binnen de regels van Buurt Werkt en is daarover in gesprek gegaan met de gemeente Oss. De gemeente wil dan weten of er voldoende enthousiasme is in de buurt en of bewoners zelf de handen uit de mouwen gaan steken. Dat bleek het geval te zijn. De buurtbewoners hebben om een offerte gevraagd bij een bedrijf dat de Jeu de Boules baan kan aanleggen en die is uiteindelijk naar de gemeente gestuurd. De gemeente Oss heeft de offerte goedgekeurd en kosten kunnen worden betaald uit de pot BuurtWerkt.

Een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief dat ook echt uitgevoerd wordt.
De bewoners gaven ook aan dat er soms verkeersonveilige situaties voorkomen in de buurt. Ook daar is in goed overleg een oplossing voor gezocht. Zie foto.

Heeft u ook een goed idee voor uw buurt, neem dan contact op met Alex van der Heijden van Ons Welzijn via alex.vanderheijden@ons-welzijn.nl