Buurtinitiatief via Mijn Buurt Oss (video)

artikel-126

Bewoners praten graag mee over wat er in hun straat of buurt gebeurt. Bijvoorbeeld om de buurt veiliger, groener of leuker te maken. De laatste tijd gebeurt dat meestal digitaal. Oss is op 1 maart met ‘Mijn buurt Oss’ gestart. Dat is een website waar bewoners samen ideeën kunnen uitwisselen en meedenken wat er nodig is en meedoen.

Een bewoner die een idee heeft voor de straat of buurt, kan dat op de site plaatsen. Het gaat om ideeën waar bewoners zelf mee aan de slag willen. Bewoners kunnen de ideeën van de buren bekijken en erop reageren. De wijkcoördinator kan helpen om de ideeën op te pakken. Bewoners kunnen ook informatie opzoeken over de grote werkzaamheden van de gemeente in een straat.

Voor meer informatie, kijk op www.mijnbuurtoss.nl

Buurtbewoonster Hanneke bedacht dat de speeltuin aan de Gripper wel anders zou kunnen, de speeltoestellen zijn verouderd, kinderen spelen er niet meer. Zij heeft dit als idee ingediend en een aantal bewoners hebben dit idee ondersteund door hartjes te geven op de site.

Noortje Spierings, wijkcoördinator en Rob Zijderveld, gebiedsbeheerder zijn langs gekomen in de straat om met de betrokken buurtbewoners te praten over het idee: ”Niet alle buurtbewoners vonden het meteen een goed idee, enkele wilden bijvoorbeeld absoluut geen voetbalveldje. We hebben samen gekeken naar wat buurtbewoners wel een goed idee vinden. Buurtbewoners maken samen een werkgroepje en zoeken ze uit welke subsidies kunnen worden aangevraagd om een mooiere speelplek te kunnen maken.”

Bekijk de video hieronder: