Buurtwandeling Vogelbuurt

artikel-291

Dinsdag 26 september is het tijd voor de buurtwandeling door de vogelbuurt. Elke buurt in de Schadewijk wordt eens in de twee jaar bezocht door een grote groep partijen die in de wijk actief zijn. Denk aan de gemeente, handhaving politie, OnsWelzijn en Brabant Wonen en actieve vrijwilligers.

Management Brabant Wonen vertegenwoordigd
In deze buurt spelen natuurlijk de sloopplannen voor een groot blok huizen. Normaal gesproken loopt er altijd al een wijkbeheerder van Brabant Wonen mee. Maar de beslissingen die in deze buurt zoveel impact hebben worden op een veel hoger niveau genomen. Daarom heeft het management van Brabant Wonen toegezegd deze keer ook mee te zullen lopen.

Andere datum
Mogelijk heb je eerder op deze website een andere datum voorbij zien komen. Bijna altijd is de aandachtswethouder voor de Schadewijk erbij, maar op de eerder geplande datum zou hij niet hebben gekund. Hij zelf, maar wij ook, vonden het vanwege alle ontwikkelingen in deze buurt belangrijk genoeg dat hij erbij zou zijn dat we nu voor 26 september hebben gekozen.

Loop mee of spreek ons aan!
Het doel van de wandeling is om met jou als bewoner in contact te komen. Te horen wat jij belangrijk vindt en eventueel standpunten uitwisselen. Wij vinden het heel leuk als we zoveel mogelijk bewoners spreken. Dat kan op verschillende manieren:
- kom langs bij de caravan. (Dit is ook het begin en eindpunt van de wandeling)
- loop mee
- spreek ons aan als we langs of dicht bij jouw huis lopen.

Programma:
We beginnen om 18:30 bij de caravan. Die zetten we neer op het parkeerplaatsje Roodborststraat/Lijsterlaan.
We lopen langs:
- Roodborststraat
- Nachtegaallaan
- Vinkenstraat
- Lijsterlaan
- Leeuwerikstraat
- Reigerstraat
- Koekoekstraat
- Merelstraat
- Leeuwrikstraat
- Zwaluwstraat
- Spoorlaan
- Lijsterlaan
- Teugenaarstraat-
- Eksterstraat
- Lijsterlaan

Laatste buurt
In de afgelopen twee jaar hebben we op één na alle buurten bezocht. Na de wandeling door de vogelbuurt gaan we terug kijken wat de wandelingen hebben opgeleverd, wat goed is bevallen en waar het misschien beter kan. In 2024 beginnen we weer aan een nieuwe ronde!