Cultuurweek en Palmpasen op basisschool De Teugelaar

artikel-328

Naast taal en rekenen vinden we op De Teugelaar cultuur heel belangrijk. Daarom hebben we ieder jaar een cultuurweek. Dit jaar waren er zelfs twee cultuurweken. De eerste week heeft de hele school werkstukken gemaakt in de stijl van Klaas Gubbels, een Nederlandse kunstenaar. Hij schildert en maakt beeldhouwwerken, vooral van koffiekannen, kopjes en tafels. En dat kunnen de kinderen van De Teugelaar ook.

De tweede week stond in het teken van de Werelddansdag. Iedere groep had een eigen land waarmee ze aan de slag gingen met attributen en decors. De week werd afgesloten met een dag vol workshops door echte dansdocenten en een voorstelling voor en door de hele school. Ook ouders en onze vrienden van zorghotel De Weverij waren daarvoor uitgenodigd. De kinderen hebben ontzetten genoten en het publiek ook. We kijken terug op twee super leuke weken. 

Palmpaasstokken
Het is een oud gebruik vanuit het Rooms katholieke geloof, om met Palmpasen (de zondag voor Pasen) Palmpaasstokken naar zieke en/of oude mensen te brengen. De kleuters uit groep 1-2a, hebben samen met kinderen uit groep 7 Palmpaasstokken versierd voor bewoners van residentie de Weverij. Vrijdag voor Palmpasen hebben we de Palmpaasstokken naar de lieve bewoners van de Weverij gebracht. Ook hebben we daar de liedjes: "Palm, palm Pasen" en "De kip en het ei" gezongen. De bewoners waren blij met ons bezoek.

Er waren nog een paar Palmpaasstokken over, die hebben een aantal kleuters mee naar huis gekregen voor hun zieke of oude (over)grootouders. Het was een leuke en gezellige activiteit in het kader van burgerschap.