De Schadewijk krijgt eigen spel 'Van vrúúger tot nou'

artikel-146

Het is geen geheim dat Oss een knap roerige geschiedenis kent. Dat geldt ook voor de Schadewijk. Daarnaast was Oss was ook een mooie stad. Van die schoonheid is het nodige verloren is gegaan. Maar dat geldt zeker niet voor alles. 

Museum Schaduwrijk

Toen Alex van der Heijden met het idee kwam om in een rondreizend museum (Museum Schaduwrijk) oude foto’s van de Schadewijk tentoon te stellen kon hij dan ook rekenen op veel enthousiasme. Maar het inspireerde de wijkraad ook om meer te doen met de foto’s. 

Het resultaat is het spel “ Schaduwrijk, Van Vrúúgùr tot nou”. Dit wordt gelanceerd bij de eindtentoonstelling van alle foto’s van het museum in Wijkcentrum Schadewijk op 17 oktober. In het spel vind je van een aantal locaties in de Schadewijk een oude en een nieuwe foto. Zoek de paren bij elkaar en haal oude herinneringen en sterke verhalen op.

'Voor de oude foto’s konden we putten uit de collectie van het museum dat grotendeels afkomstig is uit het Osse Stadsarchief. Voor de nieuwe foto’s zijn we op zoek gegaan naar een fotograaf door een oproep te plaatsen op Facebook. Zo kwamen we in contact met hobbyfotograaf en oud Schadewijker Henk van Hoek. Na het selecteren van foto’s waar nog een herkenbare nieuwe foto van te maken is ging hij enthousiast aan de slag', aldus de wijkraad. 

Voor de grafische vormgeving werd Hart voor Oss voorman Roy Thijssen bereid gevonden. Hij had al de nodige ervaring met het ver-Ossen van spelletjes. In de webshop van zijn website Hartvooross.nl is het spel te koop voor slechts 5 euro. 

Het spel is tevens te koop op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10:00 en 17:00 bij de balie van het Stadsarchief, achterin de bibliotheek.