Eerste toolkit Klimaatproof Schoolplein uitgereikt

artikel-318

Dinsdagmiddag 23 januari overhandigde wethouder Dolf Warris het eerste Osse exemplaar van de Toolkit klimaatproof schoolplein aan de leerlingen van groep 7 van basisschool De Lockaert. Met de inhoud van de toolkit kunnen leerlingen van groep 7 en 8 zelf aan de slag om hun schoolplein klimaatvriendelijker en biodiverser te maken. Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek biedt Osse basisscholen de Toolkit gratis aan. De Toolkit is mede mogelijk gemaakt met subsidie van waterschap Aa en Maas.

Ideeën voor een klimaatbestendig schoolplein
Na de officiële uitreiking door wethouder Warris brainstormden de leerlingen met de wethouder over hun ideeën voor een klimaatbestendig schoolplein. Van tevoren hadden de leerlingen samen al plannen en tekeningen gemaakt die ze vanmiddag enthousiast met de wethouder bespraken.
Zo moet er een vijver komen voor waterdieren, meer bomen en bloemen op het plein, mag de moestuin uitgebreider en worden er extra schuilplekken voor insecten gemaakt. De ideeën nemen de leerlingen mee als ze de komende maanden aan de slag gaan met de nieuwe toolkit voor hun schoolplein.