Expositie van kunstenaar Alex van der Heijden te zien in Bibliotheek Oss

artikel-79

Als basisschoolkind was Alex van der Heijden al volop bezig met tekenen. De drang om creatief bezig te zijn is altijd gebleven en hij heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een bekend kunstenaar in Oss en omgeving. Hij stond aan de wieg van de oprichting van K26 en heeft samen met Koningin Maxima het door hem begeleidde mozaïekbankje in het park naast de Groene Engel mogen onthullen. Ook de mozaïekwand in de Houtstraat en de glazen muurfoto’s in de Osse Dichtersbuurt zijn van Alex’ hand.

In zijn eigen tuinatelier heeft hij vele schilderijen, mozaïeken en objecten gemaakt. Daarnaast heeft hij voor bedrijven, families en vriendenclubs diverse workshops gegeven in datzelfde atelier. Tot de komst van het coronavirus. Daardoor zijn vele opdrachten en workshops komen te vervallen en ontstond er ruimte om lekker creatief met kunst bezig te zijn. De kunstwerken die Alex het afgelopen jaar heeft gemaakt worden in de Bibliotheek tentoongesteld. Dat zijn vooral werkstukken gemaakt met een combinatie van acrylverf gieten, schilderen, tekenen met kit en afgewerkt met giethars en objecten. Daarnaast zal er ook wat minder recent werk van Alex van der Heijden te zien zijn.

De Bibliotheek vindt het belangrijk dat iedereen op een laagdrempelige manier in aanraking komt met kunst en cultuur. Naast het bezit van een uitgebreide kunstcollectie en het organiseren van kunstlezingen zijn er ook steeds wisselende exposities en tentoonstellingen te zien.

De expositie is te zien van donderdag 19 november tot en met zaterdag 2 januari tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Oss.