FC Schadewijk - interview

artikel-57

Interview FC Schadewijk
FC Schadewijk werd op 1 mei 1980 opgericht door Piet Megens, Gijs Brands en Giel van Orsouw. De club speelde in de eerste jaren met een jeugdteam en 3 senioren elftallen. Op dit moment telt de club 120 leden, met de jeugd erbij. Het mooie aan FC Schadewijk is, is dat dit een echte volksclub is. Iedereen is welkom, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Dat zie je namelijk ook terug in de diversiteit aan elftallen. Er is een Turks elftal, een Pools elftal en een elftal met oud-spelers uit het 1e. De kantine is hierbij het hart van de club. Hier heeft iedereen plezier met elkaar en hangt er tijdens wedstrijden een goed sfeertje.

2020 zou voor FC Schadewijk een mooi jaar geweest kunnen zijn. Ze maakten grote kans op het kampioenschap in hun klasse én de club bestaat dit jaar 40 jaar. Helaas besloot corona roet in het eten te gooien en konden alle festiviteiten worden geannuleerd, net als het voetbalseizoen. Naast een receptie voor genodigden stond er ook een toernooi met oud-leden gepland. Hierdoor mist de club een flinke omzet. De club is vooral afhankelijk van verkoop uit de kantine. De festiviteiten zullen in ieder geval worden verplaatst naar 2021.

Ook voor de jeugd is FC Schadewijk ideaal. Omdat dit een kleine club is, is er juist veel persoonlijke aandacht op het veld. Daarnaast beschikken ze ook over een eigen jeugdhonk waar de jeugd graag gebruik van maakt. Beweging en gezondheid is belangrijk en daarom hopen ze bij de club ook dat er meer jeugd zich gaat aanmelden.

De club gaat ondanks corona natuurlijk niet bij de pakken neer zitten en is langzaam weer aan het opstarten. Er wordt ook nagedacht om de kantine en de kleedkamers grondig aan te pakken. Deze zijn namelijk verouderd en kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Hiervoor is de club op zoek naar sponsoren van materiaal en diensten. Wil jij ze hierin ondersteunen? Meld je dan even via de mail info@fcschadewijk.nl

Tevens is de club ook op zoek naar vrijwilligers die, zodra het voetbalseizoen weer opgestart mag worden, een keer in de zoveel tijd op zondag zouden willen helpen. Denk aan poort openmaken, spullen klaarzetten en tegenstanders ontvangen. Hoe meer vrijwilligers zich melden, des te makkelijker het is om de tijd onderling goed te kunnen verdelen. Je bepaalt zelf hoe vaak je ze wilt en kunt helpen. Aanmelden kan via de mail info@fcschadewijk.nl

Ook nieuwsgierig naar FC Schadewijk geworden? Check de nieuwe website op www.fcschadewijk.nl