Feestelijke kickoff 'a taste of music' bij De Teugelaar

artikel-372

Op de scholen in de Schadewijk gaat maandag 14 oktober het nieuwe muziekproject ‘A taste of music’ van start. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 krijgen na de herfstvakantie iedere week naschoolse muzieklessen aangeboden.

Muziek is een taal die iedereen begrijpt. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, muziek is internationaal en kent geen grenzen. Tijdens het project ‘a taste of music’ kunnen kinderen met én zonder ervaring samen muziek maken. Ze leren hierbij ook om samen te werken en naar elkaar te luisteren. Daarbij draagt muziek op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen. Het bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein.

Met Rotary Club Oss, Stadsharmonie KVA en Muzelinck gaat KODOSS met dit project een unieke, nieuwe samenwerking aan met drie lokale partners. Rotary Club Oss heeft muziekkisten aan Stadsharmonie KVA beschikbaar gesteld en stelt nu ook één muziekkist ter beschikking aan KODOSS. En met de inzet van Mike als muziekdocent vanuit de Muzelink hebben we een compleet plaatje om na de herfstvakantie te starten met muziekinstrumenten uit de muziekkisten.