Gezellig samen bewegen en ontmoeten

artikel-8

In augustus 2019 is in de Schadewijk Sociaal Vitaal van start gegaan. Er zijn nu ongeveer 60 inwoners uit de Schadewijk in 4 groepen actief. Zij komen elke week samen om te bewegen en samen koffie te drinken. Hierdoor verbeteren zij hun conditie, spierkracht en balans. Aansluitend aan het bewegen is er een koffiemoment waar gezellig gekletst wordt en waar ook professionals informatie komen geven over onderwerpen zoals activiteiten aanbod in de wijk en gezonde voeding.

“Het sporten is inspannend en ook erg fijn. Na afloop met elkaar koffie drinken is erg gezellig. Ik heb in de paar maanden dat we nu bezig zijn nieuwe vrienden gemaakt!”

Het doel van Sociaal Vitaal is mensen helpen om ‘gezond ouder’ te worden. Daarom wordt er aandacht gegeven aan:

  • Conditie, spierkracht en evenwicht
  • Zorgen dat mensen lekker in hun vel zitten
  • Vriendschap

In september 2019 hebben inwoners  een brief gekregen om  mee te doen aan een fitheidstest in het wijkcentrum in Schadewijk. Daarna zijn vrijwilligers en professionals thuis bezocht om mensen informatie te geven over het programma en antwoorden te geven op vragen. Tijdens de fitheidstest op 5 oktober 2019 hebben de deelnemers testen doorlopen die te maken hebben met lenigheid, spierkracht en conditie en hebben zij gesprekken gevoerd over hun eigen gezondheid en sociale contacten. Men heeft persoonlijk advies gekregen aan de hand van de uitkomsten van de testen en de gesprekken.

 “De testen waren soms best moeilijk, ik weet nu dat ik wat meer spierkracht op moet gaan bouwen. Verder heb ik me het gevoel gehad dat er echt naar me is geluisterd. Het leuke was ook dat ik in gesprek ben geraakt met andere inwoners, dat was erg gezellig.

 Wil jij ook graag (meer) bewegen en/of heb je behoefte aan het ontmoeten van anderen? Er is nog plek in de groepen en een proefles is gratis! Na de proefles betaal je €25,- per 10 lessen.

Voor meer informatie en/of het volgen van een proefles neemt u contact op met Tom van Ooij, de docent verbonden aan het sport-expertise centrum;  tom@sport-expertise-centrum.nl