Goede opkomst buurtwandeling BOTS

artikel-374

Op maandag 30 september heeft BOTS weer een buurtwandeling georganiseerd. Dit keer was Verzetsheldenbuurt I aan de beurt.  De BOTS-leden zijn samen met wethouder Dolf Warris en wijkpartners van Gemeente, BrabantWonen, ONS welzijn, Muzelinck en het Verdihuis door de Verzetsheldenbuurt I gewandeld. Bewoners uit deze buurt zijn uitgenodigd om mee te wandelen. Tijdens de wandeling hebben buurtbewoners de mogelijkheid om persoonlijk aan te geven wat anders kan of beter kan. Ook kunnen leuke ideeën of initiatieven voor de buurt worden voorgesteld.  

De wandeling ging om 18.30 uur van start aan de Professor Regoutstraat waar de Schadewijk-caravan klaar stond voor ontvangst met koffie en thee. Ondanks het slechte weer was er een mooie opkomst! Bij dit startpunt zijn mooie gesprekken geweest over verbetering van de buurt en ideeën gedaan vanuit de wijkbewoners om de leefbaarheid te verbeteren.

Tijdens de wandeling werden twee tussenstops gemaakt. Om 19.00 uur kwamen wij aan bij de eerste tussenstop aan het Hannie Schaftplantsoen. Veel buurtbewoners sloten hierbij aan, voornamelijk vanwege de overlast die momenteel wordt ervaren op het speeltuintje. Wijkcoördinator Sandra heeft een toelichting gegeven op de ondernomen acties tot nu toe. Ook heeft de zorgmanager van het Verdihuis zich gericht tot de buurtbewoners om een terugkoppeling te geven over de tot nu toe genomen acties rondom deze overlast. Zij geven ook aan verantwoordelijkheid te voelen om bij te dragen aan de leefbaarheid in de buurt.  

Er was ruimte om ook andere punten van aandacht in deze buurt te delen met de BOTS-leden. Alle aandachtspunten zijn vastgelegd in een systeem zodat deze op een later moment door de juiste wijkpartners kunnen worden opgepakt.  De bewoners die iets gemeld hebben en hun emailadres hebben achtergelaten ontvangen zelf ook een bevestiging van deze melding en uiteraard een terugkoppeling over het wel of niet kunnen uitvoeren van deze punten en het eventuele vervolg hiervan. Ook de wijkagenten stonden hier klaar om vragen van bewoners te beantwoorden. 

De laatste tussenstop was om 19.30 uur aan de Gerrit van der Veenstraat waarna wij onze weg weer vervolgden richting het startpunt.

Ondanks het slechte weer en de regen was de opkomst van deze buurtwandeling zeer geslaagd. De actiepunten worden uitgewerkt met hopelijk mooie ontwikkelingen voor deze buurt. 

Wie zien wij bij de volgende buurtwandeling? Houd onze berichten in de gaten over de volgende locatie en wie weet tot ziens!