"Ik heb met mijn vrienden plezier gemaakt, gedanst en genoten van de avond"

artikel-208

De leerlingen van groep 8 van De Nieuwe Link gingen in stijl naar het Citogala: in een oude Amerikaanse schoolbus uit 1962. Om 17.45 verzamelden de leerlingen en hun ouders op het schoolplein. Daar werden natuurlijk de nodige foto's gemaakt, want de jongens en meiden hadden de mooiste outfits aangetrokken. Het is tenslotte een bijzonder moment voor de leerlingen. 

Daan: "Ik ga naar het Maasland College omdat ik denk dat dat een fijne school is. Er gaan ook kinderen uit mijn klas naar toe dus dat is wel gezellig". 

"Het is best spannend om naar de middelbare school te gaan, zegt Jeevy. Maar ook erg leuk om naar uit te kijken en je maakt nieuwe vrienden. Ik had tijdens de infomiddag al vrienden gemaakt. Ik heb er echt zin in". 

Roza en Danica gaan allebei naar Heesch. "Het is een kleine school dus je leert elkaar snel kennen. Ik vind het een fijne school", aldus Roza. 

Het Citogala werd in de Groene Engel georganiseerd. Alle leerlingen uit groep 8 zijn hiervoor uitgenodigd. Het is het moment om samen afscheid te nemen van de basisschool en de toekomst in te gaan op de middelbare school. 

"Het citogala vond ik op zich wel leuk, maar in het begin was het echt zo saai. Het mocht echt veel gezelliger. Misschien kwam dat omdat iedereen nog niet binnen was. Van mijn vrienden hoorde ik dat het aan het einde van het feest erg gezellig was. Helaas heb ik dat niet meegemaakt, omdat ik eerder weg ging. Jammer, als ik nu alle filmpjes zie. Dat wij met de hele klas ernaartoe gingen was echt geweldig. Zo fijn", aldus Jeevy.

Danica vond het erg leuk! "Ik heb met mijn vrienden plezier gemaakt, gedanst en genoten van de avond. In de bus was het erg gezellig. Een hele toffe avond!". 

Op de vraag wat de leerlingen het meest gaan missen van de basisschool waren ze het allemaal wel over eens: hun klasgenoten, de juffen en de sfeer van de school.