Huisraad blijft achter na bezoek van kringloop ophaaldienst

artikel-90

Een inwoner uit de Schadewijk die gaat verhuizen stond vreemd te kijken toen de Kringloop op afspraak zijn overgebleven huisraad kwam ophalen. In verband met corona werd verzocht alles buiten te zetten, maar uiteindelijk nam de chauffeur maar een klein deel mee wat zij bruikbaar vonden. Vervolgens bleef al het andere huisraad buiten achter, in de regen. 

In dit voorbeeld gaat het om een bewoner die onder bewind staat en eigenlijk geen familie of vrienden om zich heen heeft die hem kan helpen. De vraag is waar dit soort mensen dan met hun spullen naar toe moeten nu de regels zijn veranderd en de tarieven zijn verhoogd. 

Max Westerveld, lid van de wijkraad: 'Dit speelt zich niet alleen in onze wijk af, maar is een veel groter probleem. De oplossing hiervoor ligt bij de politiek'. 

Vanaf januari 2021 neemt Kringloopbedrijf Oss in opdracht van de gemeente Oss en Landerd alleen nog die goederen in welke zij kunnen hergebruiken. Zijn de goederen niet geschikt voor hergebruik? Dan moet je de goederen ergens anders inleveren of ervoor betalen bij het Duurzaamheidsplein Oss.

Halen zij de goederen bij je thuis op? Dan nemen ze de goederen alleen mee als zij minstens 70% van de aangeboden goederen kunnen hergebruiken. De chauffeurs bepalen of de goederen herbruikbaar zijn en daarmee bepalen zij of de goederen worden meegenomen.