Informatie-avond over meedoen met Buitenspeeldag Oss

artikel-93

Ook dit jaar mogen kinderen weer voor een middag veilig op straat spelen. Dit kan op de Landelijke Buitenspeeldag. Op dinsdag 23 februari is er een online informatieavond over de Buitenspeeldag. De avond is bedoeld voor iedereen die een buitenspeeldag wil organiseren.

Op woensdag 9 juni is het Landelijke Buitenspeeldag. Ook in de hele gemeente Oss. Tijdens deze dag worden in heel Nederland straten afgesloten voor het verkeer. Kinderen krijgen zo een echte speelstraat. Tevens is deze dag ook een protest tegen de gevaren in het verkeer die de kinderen in hun bewegingsvrijheid beperken. Zo is de Buitenspeeldag naast één groot kinderfeest ook een actiedag voor een veilig en kindvriendelijk verkeer. Uiteraard zal alles worden georganiseerd passende binnen de op dat moment gestelde corona-maatregelen. Op dinsdag 23 februari organiseert ONS welzijn een informatieavond over de Buitenspeeldag. In verband met de corona-maatregelen zal de avond online plaatsvinden.

De informatieavond begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Tijdens deze avond zal informatie gegeven worden over de vergunningaanvraag, de verzekering en kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Mocht je samen met bewoners uit jouw straat dit jaar mee willen doen, dan ben je van harte uitgenodigd voor deze avond.

Indien je deel wilt nemen aan de informatieavond, dien je een mail te sturen aan buitenspeeldagoss@ons-welzijn.nl. Per mail krijg je dan een link retour en een toelichting waarin we het zo makkelijk mogelijk maken om deel te nemen aan deze informatieve bijeenkomst. Tevens sturen we alvast extra informatie en het vergunningsaanvraagformulier toe. De groepen die vorig jaar hebben meegedaan ontvangen automatisch een uitnodiging en vergunningaanvraagformulier. Aanvraagformulieren voor de buitenspeeldag kunnen ook worden gedownload via de website van ONS welzijn. www.ons-welzijn.nl. Kijk daar onder Gezin, Activiteiten en cursussen, Buitenspeeldag.

Wil je meer informatie of heb je nog vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Leontine Jansen, Peter van der Poort, Jantine van Dinther of Sacha Bucciarelli per e-mail buitenspeeldagoss@ons-welzijn.nl, tel. 088-3742525

Foto: Buitenspeeldag Baronie Oss