Gezocht: activiteiten om kinderen te vermaken

artikel-215

We willen allemaal dat onze kinderen later hun plekje in de maatschappij vinden. Daarbij is het belangrijk dat ze jonge leeftijd gaan ontdekken wat ze leuk (of juist niet leuk) vinden. Of juist waar ze goed in zijn. Vanaf volgend schooljaar kunnen basisschoolkinderen in de Schadewijk meedoen aan veel nieuwe & diverse activiteiten. Hierbij gaan ze zoveel mogelijk doen & ontdekken!

Om later je plek in de maatschappij te vinden is het belangrijk om te weten wie je bent. Waar je goed in bent, wat je leuk of prettig vindt. En wat juist níet bij je past. Deze ontdekkingstocht begint op jonge leeftijd. En door onze kinderen op jonge leeftijd verschillende ervaringen op te laten doen, ontdekken ze wie ze zelf zijn en wat de maatschappij allemaal te bieden heeft. De toekomst ligt dan open voor hen.

Voor kinderen in de Schadewijk is het niet altijd vanzelfsprekend om met deze brede of open blik de toekomst tegemoet te gaan. Soms zijn er omstandigheden die dat belemmeren. Om kinderen extra te ondersteunen in deze zoektocht naar zichzelf en hun plaats in de maatschappij, worden er vanaf het volgende schooljaar veel nieuwe, leuke en diverse activiteiten georganiseerd. We richten ons hierbij op alle basisschool kinderen van 6 tot 12 jaar. De activiteiten vinden plaats in de vrije tijd en in de wijk. Daarnaast gaan we bij sommige activiteiten ook de wijk uit: we nemen bijvoorbeeld een kijkje bij een natuurgebied, een interessant bedrijf of misschien zelfs een museum. Wat het ook is: het is leuk, uitdagend of informatief.

Oproep
Om die activiteiten te realiseren kunnen we mensen gebruiken. Kan je bijvoorbeeld een sportclinic geven of wil je jouw beroep in de schijnwerpers zetten? Weet je echt alles van (bijvoorbeeld) vlinders en ben je niet bang voor kritische vragen van nieuwsgierige kinderen? Kan je goed verhalen vertellen? Of schilderen? Of koken? Of …. Dan zijn wij op zoek naar jou! Je activiteit duurt maximaal een uur en je kunt deze eenmalig uitvoeren of juist meerdere malen.

Wil je op een andere manier een steentje bijdragen? Bijvoorbeeld als vrijwilliger bij diverse activiteiten? Hartstikke fijn! Ook op die manier kun je een mooi steentje bijdragen aan de toekomst van de kinderen uit de wijk.

Neem voor meer informatie contact op met Marc Riemens via 06-12976879 of marc.riemens@ons-welzijn.nl

De nieuwe programmering voor kinderen is een samenwerking tussen de gemeente Oss, IKC de Regenboog, De Teugelaar, de Nieuwe Link, Ons welzijn, SEC, Avem, Muzelinck en het Wijkcentrum Schadewijk.