Maruti Martial Arts al twee jaar actief

artikel-60

Maruti Martial Arts al bijna twee jaar actief

De 43-jarige Aniel Jamal is sinds twee jaar actief in wijkcentrum Schadewijk met Maruti Martial Arts. Met meer dan 32 jaar ervaring in verschillende vormen van Martial Arts geeft hij Teakwon-do traingen voor alle leeftijden. Daarnaast doen zij jaarlijks mee aan diverse Teakwon-do, Karate en Kickboks wedstrijden. Aniel is viermaal Nederlands kampioen geweest en is daarnaast ook actief geweest in het Nederlands team. Hiermee zijn ze Europees kampioen geworden.

Aniel is met Maruti gestart omdat hij iedereen een kans wil geven om te sporten. Ook voor mensen die geen geld hebben om te kunnen sporten. Zijn contributie is daarom betaalbaar, maar niet leidend. Het gaat hem niet om het geld, maar om mensen een kans te geven. Hij ziet hierdoor ook dat er veel talenten tussen zitten. Maruti Martial Arts is voor Aniel dan ook vooral een hobby naast zijn fulltime baan.

Maruti telt nu 35 leden, maar iedereen is welkom kennis te komen maken. Zij trainen twee keer per week. De afgelopen weken hebben ze buiten moeten trainen op het Cruiffcourt, maar als de nieuwe maatregelen ingaan, kunnen ze weer in het wijkcentrum trainen. Doordat ze buiten trainde, leerden veel mensen Maruti kennen. Dan zijn ze namelijk veel zichtbaarder. Trainen bij Maruti Martial Arts betekend trainen in een vertrouwde en veilige omgeving met vrienden en familie waar iedereen welkom is. Maruti Maruti Martial is een gemoedelijke groep mensen, waarbij iedereen in zijn waarde wordt gelaten. Het belangrijkste vinden zij hierbij dat je altijd respect voor elkaar blijft houden.

Toen Aniel nog elders les gaf, kreeg hij een tip van een van zijn leerlingen over het wijkcentrum. Aniel wilde graag een eigen vereniging starten en was dan op zoek naar een locatie. Het voordeel van dit wijkcentrum is dat de gymzaal vloer zacht is en vloerverwarming heeft. Dat is vooral in de winter prettig. Tijdens zijn beginperiode werd een van zijn oud-klasgenoten sponsor en kreeg hij zo diverse trainingspakken aangeboden. Een andere sponsor heeft voor sporttassen gezorgd. Door zijn positieve instelling heeft hij de gunfactor. Je krijgt wat je geeft.

Meer informatie vind je op www.marutimartialarts.com