Meedenken over vernieuwing Vogelbuurt

artikel-246

BrabantWonen en de gemeente Oss maken samen met de bewoners een toekomstplan voor het gebied tussen de Spoorlaan, Zwaluwstraat, Lijsterlaan en Leeuwerikstraat. Op 30 november was er een meedenkavond. Ruim 30 bewoners – huurders en eigenaren - waren aanwezig. Aan de hand van verschillende thema's lieten zij hun wensen en ideeën voor de toekomst van de buurt horen. 

Hoe gaat het verder?
Bij de avond waren ook een architect en stedenbouwkundige aanwezig om te luisteren naar de wensen van de buurt. Zij werken alles nu uit in een plan. In februari worden de eerste schetsen gepresenteerd bij een nieuwe bewonersavond. Daarna neemt BrabantWonen een besluit over de toekomst van de huurwoningen.
Ook de woningeigenaren in dit gebied willen graag zo snel mogelijk weten waar zij aan toe zijn. Daarom organiseert de gemeente Oss in januari een aparte avond voor hen.

Meer informatie is te vinden op www.brabantwonen.nl/vogelbuurt .

Spoorlaan en Zwaluwstraat
De woningen aan de Spoorlaan en Zwaluwstraat zijn inmiddels gesloopt. De nieuwbouw kan pas beginnen als het toekomstplan voor de buurt klaar is. Het terrein wordt voorlopig ingezaaid met gras.

Groot onderhoud
Er staat de komende jaren nog meer te gebeuren in de Schadewijk. Ook in de Eksterstraat, Nachtegaallaan en in de Roofvogelbuurt gaat BrabantWonen aan de slag. Voor deze woningen wordt groot onderhoud voorbereid.