(Video) Meedenkteam Weidevogelwijk Aardgasvrij maakt verdere stappen

artikel-316

Over 8 á 10 jaar gaan we in de Schadewijk van het aardgas af. Dat betekent dat onze huizen en kraanwater dan op een andere manier worden verwarmd. Ook gaan we elektrisch koken. Als het aan het Meedenkteam Weidevogelwijk Aardgasvrij ligt, komt er een warmtenet in hun buurt als het straks zover is. Maandagavond 15 januari gaven ze Kees van Geffen, wethouder Energietransitie, het advies om dat verder uit te laten zoeken.

Bekijk de uitzending van Dtv nieuws HIER.

Voor de Weidevogelwijk zijn 3 verschillende soorten buurtwarmtenetten als voorkeur aangegeven. Om te weten welke vorm het beste bij de buurt past, is meer onderzoek nodig. Bijvoorbeeld om te weten te komen wat het de bewoners gaat kosten. En hoe het technisch allemaal zit. Om dat ook aan het college van B&W duidelijk te maken, overhandigde Richard van der Horst (op de foto rechts vooraan) namens het meedenkteam een vogelnestje aan de wethouder (links vooraan). In dat nestje lagen 4 eieren om verder door de gemeente ‘te laten uitbroeden’. Drie daarvan als symbool voor de 3 vormen van een warmtenet. En 1 voor een vorm van een individuele warmtepomp. Zo kunnen we straks ook duidelijkheid geven aan inwoners die niet op het warmtenet willen aansluiten.

De wethouder en de gemeente gaan nu aan het werk. Zij geven een adviesbureau opdracht voor het onderzoek. Naar verwachting is dat aan het begin van de zomer klaar. Dan gaan de gemeente en het meedenkteam opnieuw met elkaar in gesprek over één voorkeur. Als die er is, volgt meer informatie.

De Weidevogelwijk is de eerste buurt van de Schadewijk waarvoor de gemeente een meedenkteam heeft opgericht. Met de andere buurten van de Schadewijk gaat de gemeente later dit jaar en in 2025 in gesprek. Wil je zelf al meer weten over aardgasvrij wonen? Kijk dan op www.oss.nl/aardgasvrij.