Mobiel wijkmuseum Schaduwrijk schuift openingsdagen door naar 17 oktober

artikel-143

In de wijk zou museum Schaduwrijk vijf keer zijn deuren openen. Inmiddels zijn er al twee bezoekzondagen geweest die respectievelijk door 87 en 52 bewoners uit Schadewijk zijn bezocht. Hoewel de organisatie daar zeer tevreden over is, is besloten om op zondag 3 en 10 oktober de deuren niet te openen en door te schuiven naar zondag 17 oktober. Voor het mobiele museum is goed en droog weer noodzakelijk is gebleken en die kans is in oktober natuurlijk een stuk kleiner. Op 17 oktober is de eindexpositie in wijkcentrum Schadewijk van 14 tot 17 uur en zijn ook de al uitgegeven kaartjes van 3 en 10 oktober te gebruiken.

Tijdens de eindexpositie in het wijkcentrum Schadewijk zal naast bijna 200 oude foto’s van Schadewijk nog veel meer te zien zijn. Bijvoorbeeld kunstwerken gemaakt door leerlingen van Muzelinck en een mooie collectie van oude TV’s en radio’s. Verder zijn er prachtige kunstzinnige foto’s van fotografe Frederique Niewöhner en vele door bewoners ingebrachte kunstwerken te zien.

Op deze dag is ook het memoryspel 'van Vrúúger tot Nou' voor het eerst te koop. Het is een door Hart voor Oss initiatiefnemer Roy Thijssen vormgegeven spel waarbij steeds een oude foto van Schadewijk gekoppeld is aan een nieuwe foto. Het spel en ook al oude foto’s zijn tijdens de expositie te koop voor slechts 5 euro per stuk. De toegang van het museum is gratis. Voor meer informatie; atelieralex@outlook.com