Opening speeltuin Gripper

artikel-285

Op zaterdag 8 juli was de officiële opening van de vernieuwde speeltuin aan de Gripper (Berghkwartier). Zo'n twee jaar geleden heeft bewoonster Hanneke een idee geplaatst op www.mijnbuurtoss.nl voor het aanpassen van een speeltuin in de buurt. Andere bewoners konden hier op reageren waarna de wijkcoördinator met de gebiedsbeheerder met hen in gesprek zijn gegaan. Dat het daarna nog zo lang moest duren voor de speeltuin er was, kon de pret deze middag niet drukken. Ook Jantje Beton heeft een mooie bijdrage geleverd om deze speeltuin te verwezenlijken. De directeur kwam zelf ook een kijkje nemen. Daarnaast is Floor Jilesen, opbouwwerker van Ons Welzijn betrokken geweest als extra hulp voor de wijkcoördinator en bewoners en heeft de wijkstichting een bijdrage geleverd. Wethouder Dolf Warris verrichtte de opening en vond het mooi hoe bewoners dit voor elkaar hebben gekregen. Na het glijden over de glijbaan was de speeltuin dan officieel geopend! Er was een ijscoman aanwezig, er konden vogelhuisjes worden beschilderd, er was wat te drinken en het SEC was aanwezig om de kinderen te vermaken met allerlei spellen. Vanwege de hitte werd ook meteen een sproeier geïnstalleerd voor verkoeling. 

Voor de naam van de speeltuin werd een prijsvraag uitgeschreven. Inmiddels is met meerdere stemmen gekozen voor de naam: De Speelbergh. Fleur Baaten won hiermee een ijsbon.

Van het tijdelijk voetbalveldje aan de Rode Draad zouden andere bewoners graag een losloopveldje voor de honden zien. Hiervoor hebben zij het idee ook op www.mijnbuurtoss.nl geplaatst. Voor wie dat ook een goed idee vind, kan daar via DEZE link op reageren. De wijkcoördinator zal daar dan mee aan de slag gaan om te kijken of dit idee haalbaar is. 

Andere ideeën uit de wijk op deze website zijn o.a. een basketbalveldje aan de Bevrijdingshof en een voetbal-/speelveld rondom de Waterstraat

Foto's: Thijs Verhoeven