'Politie op bestelling'

artikel-14

Wat kan de politie doen in de Schadewijk? Jij bepaalt het tijdens de Rent-a-Cop dag die de politie binnenkort weer gaat organiseren. Oftewel: politie op bestelling!


Politieagenten van Basisteam Maasland zijn dan 'in te huren'. Onder de noemer 'Rent-a-Cop' kun je die dag tussen 14.00 uur en 22.00 uur bepalen wat voor controles zij houden in de wijken Oss-Zuid, Schadewijk, Berghem en Ravenstein. Zij rijden daar de meldingen die jij als wijkbewoner op Facebook, Instagram of Twitter aangeeft. Zij horen daarom graag wat jij gecontroleerd wilt zien in de wijk.

Als er teveel verzoeken komen, kiezen ze de meest besproken thema’s uit waar ze actie op zullen ondernemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
▪︎snelheidscontroles
▪︎verkeerscontroles (op gordel of niet-handsfree bellen)
▪︎controles bij voetgangersoversteekplaatsen
▪︎controles vanwege parkeeroverlast
▪︎jeugdoverlast
▪︎inbraakpreventie

Via de social mediakanalen van de politie doen ze verslag van de acties die ze houden, de meldingen die ze rijden en de overlast die ze aanpakken. Ze zijn die middag en avond ‘live’ te volgen en dus ook aan te sturen als je op de dag zelf nog overlast ondervindt. Uiteraard
blijven zij je vragen noodsituaties en strafbare feiten via 112 (spoed) en 0900-8844 (geen spoed) te melden.

Rent-a-Cop is een initiatief dat al vaker bij de politie gebruikt is. De politie wil op deze manier in contact komen met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Zo kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is.

Wat wil jij bij jou in de buurt aangepakt zien? Laat het ze weten via onderstaande social mediakanalen:
www.facebook.com/politieoss
www.instagram.com/politieoss
www.twitter.com/politieoss