Reflectiestrips voor betere zichtbaarheid op de fiets

artikel-159

Ken jij het gevoel van ‘ik schrok me kapot, ik zag die fietser niet’ ? Steeds vaker zijn fietsers betrokken bij flankongevallen omdat ze onvoldoende zichtbaar zijn. Denk aan geen verlichting, donkere kleding etc. Zorg er daarom voor dat je als fietser beter zichtbaar bent op de weg. Naast goede verlichting, zijn er nu ook de reflecterende strips voor op het fietsframe: zie filmpje onderaan.

De fiets licht volledig op en draagt bij aan meer verkeersveiligheid. Jouw kind veilig laten thuiskomen is het allerbelangrijkst.

Doe mee, maak het verschil voor slechts € 8,95.

Meer doden onder fietsers

Volgens de cijfers van het CBS waren er in 2020 610 verkeersdoden te betreuren, waarvan 229 fietsers. Dit laatste is het hoogste aantal in de afgelopen 25 jaar. Tegenwoordig zijn er zelfs meer doden onder fietsers dan automobilisten.

Aan de zijkant goed zichtbaar

‘Veel fietsongevallen gebeuren op kruispunten en zijn flankongevallen. Daarom is het belangrijk om ook van de zijkant goed zichtbaar te zijn, zegt Arno Smits van het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek. Juist nu in deze periode dat je vaker in het donker naar je werk of huis fietst. Zodra er licht van een autokoplamp op de reflectiestrips schijnt, lichten deze sterk op en ben je beter zichtbaar.’

Online bestellen kan via https://www.innovatiecentrumverkeerlogistiek.nl/light-ur-bike-producten/