Repair Café Oss viert 10-jarig jubileum met feestelijke reparatiemiddag

artikel-325

Op zaterdag 6 april organiseert Repair Café Oss een feestelijke jubileummiddag van 12.00 - 16.00 uur in Wijkcentrum De Bonte Hoef om het 10-jarige bestaan te vieren. Tijdens deze middag kan iedereen kennis maken met wat het Repair Café allemaal doet. Naast dat het Repair Café er is om kapotte spullen te repareren is het ook een ontmoetingsplek voor mensen en kan er ook veel geleerd worden over het repareren van je spullen. 

Tijdens deze speciale zaterdageditie van het Repair Café Oss mag iedereen kapotte spullen laten repareren of een kijkje komen nemen hoe de monteurs te werk gaan. Er zijn deze middag o.a. een fietsenmaker, juwelier, klokkenmaker, elektronica monteur, messen- en gereedschapsslijper en een kleermaker aanwezig. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld speelgoed te laten repareren.

De te repareren spullen worden door bezoekers zelf meegebracht. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om de reparaties uit te voeren. Eventueel te vervangen onderdelen moeten door de bezoeker worden meegebracht of betaald worden. De reparatie zelf is gratis, maar een vrijwillige bijdrage om het Repair Café in stand te houden, wordt op prijs gesteld.

Het Repair Café Oss draait om (samen) repareren. Dit draagt bij aan een duurzamere samenleving en het is nog gezellig ook! Vrijwillige, deskundige monteurs voeren drie keer per maand allerlei reparaties uit aan kleding, fietsen, huishoudelijke apparaten, speelgoed, tuingereedschap, sieraden, elektronica en ook messen en scharen slijpen is mogelijk.

Meer informatie over het Repair Café is te vinden op www.repaircafeoss.nl .