Repair Café weer van start vanaf 11 maart

artikel-176

Na een hele lange periode dicht te zijn geweest vanwege de coronamaatregelen, opent ook Repair Café Oss weer haar deuren op vrijdag 11 maart. 

We kunnen maar een beperkt aantal mensen per reparatiedag helpen en doen dan ook het verzoek aan bezoekers om niet allemaal tegelijk op de eerste openingsdag te komen. Ook vragen we mensen om wat gespreid over de ochtend of middag te komen. De wachttijden worden dan niet zo lang.

Wanneer?

Repair Café Oss organiseert twee keer per maand een Repair Café.

Iedere tweede vrijdag van de maand van 14.00 uur tot 17.00 uur in Wijkcentrum Schadewijk, Leeuwerikstraat 2, Oss en iedere laatste woensdag van de maand van 9.00 uur tot 11.30 uur in wijkcentrum De Bonte Hoef, de Vlasakkers 9, Oss.

Wat is het Repair café?

Het Repair Café is er om kapotte spullen te laten repareren. Dit draagt bij aan een duurzamere samenleving! Een bezoekje aan het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap aanwezig om vele soorten reparaties uit te voeren. Deskundigen in allerlei disciplines repareren vrijwillig o.a. kleding, sieraden, meubels, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed. Ook voor bijvoorbeeld bot gereedschap is er een messenslijper aanwezig. Overigens is het wel zo dat er in principe geen onderdelen op voorraad zijn, deze moeten dan door de bezoeker zelf gehaald of meegebracht worden.

Interesse om ook vrijwilliger te worden?

Mocht het je leuk lijken om één of twee keer per maand het vrijwilligersteam van reparateurs te komen versterken? Repair Café Oss is nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om allerlei soorten goederen te repareren. Interesse? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze openingstijden.