Rommelmarkt Pater Bleijsstraat: Ruben (10) verkoopt onzin

artikel-142

Op zondag 26 september werd er een rommelmarkt georganiseerd in en om de Pater Bleijsstraat. Diverse bewoners hadden hun zolders en schuren leeg getrokken en stalden hun waar in de straat. “We vinden het leuk en belangrijk om elkaar te leren kennen in de straat”, aldus Yvette en Roelie. De organisatoren van deze rommelmarkt. “Normaliter organiseren we dit in mei/juni, maar we zijn blij dat we nu alsnog iets konden doen.

Foto: Roelie en Yvette

Iets verderop in de straat staat de 10-jarige Ruben ‘onzin’ te verkopen. Voor slechts 10 cent vertelt hij zonder nadenken een compleet onzinverhaal. Iedere klant krijgt steeds een ander verhaal te horen. “Ik had thuis ooit een verhaal verzonnen en toen zei mijn vader dat ik vaker moest zeggen wat ik denk. En toen kwam ik op het idee om eens op een markt onzin te verkopen. Ik had nog nooit gezien dat iemand dat deed”, aldus Ruben. “Ik vind het gewoon grappig dat mensen er naar willen luisteren. Ik vind het zelf ook leuk om naar onzin te luisteren”. Op de vraag of hij wat met zijn fantasieën wil gaan doen: “Ik wil later uitvindingen gaan bedenken’.

Foto: Ruben (10) verkoopt onzin

Van kinderboeken tot schuurmachines en van Riviera Maison tot geloofskruizen, er was van alles te schuumen op deze zonnige dag. Tonny en Anita zitten met hun buren net buiten de loop. “De straat kon aan deze kant niet afgezet worden vanwege de hulpdiensten. Vandaar dat we net buiten het afgezette gedeelte staan”. Zittend op tuinstoelen, bakkie koffie erbij en een heerlijk zonnetje is het een gezellige boel bij ze.

Foto: Gezellige drukte bij Tonny en Anita

Yvette en Roelie zijn tevreden over deze dag: “Vanmorgen om 7 uur hadden we nog een flink bui, maar ik ben blij dat het zo’n prachtige dag is geworden”. Dit was niet de eerste keer dat zij dit organiseren. “We hopen dat er mensen in de straat zijn die dit over twee jaar willen organiseren. Mensen vinden het altijd onwijs tof als dit er is, maar ze vinden het vooral leuk als anderen het organiseren. Het vergt nogal wat tijd om zoiets voor elkaar te krijgen. Hekwerk wat geregeld moet worden, vergunningen, subsidieaanvragen, bewoners vragen om mee te doen etc. Maar we kunnen het niet alleen”.

En of het leuk wonen is in de Pater Bleijsstraat? “Het is een hele leuke straat. Iedereen helpt elkaar waar nodig en er wonen gelukkig ook jonge mensen met kinderen. Dat maakt de buurt zo lekker divers”.