Sloop woningen Zwaluwstraat en Spoorlaan gestart

artikel-240

Op maandag 14 november zijn de sloopwerkzaamheden gestart van de woningen aan de Zwaluwstraat en Spoorlaan. De 68 duplexwoningen die al meer dan 70 jaar oud zijn zullen dus uit het straatbeeld verdwijnen.

Kijken naar de toekomst
Er komt zo snel mogelijk een nieuwbouwplan voor de Spoorlaan en Zwaluwstraat. Maar eerst wil BrabantWonen weten wat er nog meer nodig is in de Vogelbuurt. De gemeente Oss wil namelijk de komende jaren veel verbeteren in de Schadewijk. Hiervoor maakt de gemeente een wijkplan. Het doel is om de kwaliteit van de woningen te verbeteren en de buurt duurzamer te maken. BrabantWonen draagt hieraan bij.

Onderzoek Vogelbuurt
BrabantWonen wil eerst weten wat er in de toekomst nog meer nodig is in de Vogelbuurt. Dan kunnen we een verbeterplan maken voor de hele buurt. Hierbij kijken we naar het gebied tussen de Spoorlaan, Zwaluwstraat, Lijsterlaan, en Leeuwerikstraat.

Daarom hielden ze begin 2022 een woononderzoek onder de bewoners van de Merelstraat, Koekoekstraat, Reigerstraat, Lijsterlaan (even) en Leeuwerikstraat (oneven). En deden ze technisch onderzoek naar de kwaliteit van de woningen. Later organiseren ze een meedenksessie waarin bewoners hun ideeën over de toekomst van de buurt kunnen delen.

Meer info: BrabantWonen

Artikel Brabants Dagblad

Foto's en video: Thijs Verhoeven