Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen

artikel-174

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente. En wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Oss samen met de politieke partijen een StemWijzer laten maken door ProDemos. De StemWijzer kun je invullen op oss.stemwijzer.nl.

In de StemWijzer staan stellingen over bijvoorbeeld afval, verdiepen van het spoor bij Oss West, woningnood en duurzame maatregelen in de gemeente Oss. Wat vindt jij van deze onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heb jij de meeste overeenkomsten? Doe de StemWijzer en je komt erachter.

StemWijzer

De StemWijzer heeft 30 stellingen. Deze kun je beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen jij de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in Oss hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten. Daardoor kun je gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kun je de partijen met elkaar vergelijken.

Extra stellingen

Is in jouw uitslag het verschil tussen de hoogst scorende politieke partijen 5% of minder? Dan kun je een 'shoot-out' doen en krijg je nog eens 3 of 5 stellingen om te beantwoorden. Daarmee kun je twee partijen extra met elkaar vergelijken. Zitten er meerdere partijen bij elkaar in de buurt? Dan kun je de shoot-out met meerdere combinaties van partijen doen.