Terugblik boksclinics Cruijff Court

artikel-148

In de zomervakantie organiseerde het jongerenwerk samen met Lauzon sports elke vrijdagmiddag 2 uur lang boksclinics op het Cruyff court in de Schadewijk. We hadden deze ruimte omdat de gemeente extra budget beschikbaar stelde voor wijkwerkers in de schadewijk.

Er werd gekozen voor boksen om een positief alternatief te bieden voor de veel besproken hoodfights. Samen met Ayoub Lauzon van Lauzon sports hebben we gewerkt aan een programma waarin de nadruk lag op respect voor elkaar en de omgeving, weerbaarheid en je eigen en elkaars grenzen. We doelde op een doelgroep tussen de 10 en 15 jaar omdat deze jongeren de hoodfights al heel interessant vinden maar toch ook nog positief beïnvloedbaar zijn.

De eerste lessen vonden plaats tussen 13:00 en 15:00, dit omdat de oudere jeugd dan nog niet aanwezig zou zijn. We probeerde hiermee te voorkomen dat ze na ons vertrek alsnog zelf zouden gaan boksen. Na drie clinics hebben we het een uurtje opgeschoven omdat we merkte dat de 12 tot 15 jarige pas het laatste uurtje aansloten en er daarvoor vooral jongere kinderen op af kwamen. Dit heeft gelukkig niet geleid tot ongeregeldheden en of hoodfights maar wel tot een oudere groep deelnemers.

De clinics werden wisselend bezocht. Onder andere door invloed van de vakantie, de kermis en het weer varieerde de deelnemers tussen de 7 en 18 deelnemers. De jongeren waren erg enthousiast en je zag vaak dat ze de week erna ook weer terug kwamen. Ook andere bezoekers van het park en ouders van de jongere bezoekers maakte graag een praatje en waren geïnteresseerd in de lessen.

We kijken terug op een geslaagde activiteit met als toetje nog een clinic tijdens vijver fever.