Terugkijken: thema-avond: Afval, hoe kom ik er vanaf

artikel-99

Op 22 februari organiseerde Wijkraad Schadewijk een digitale thema-avond over (zwerf)afval in de wijk. Tijdens deze avond vertelde een ambtenaar van Gemeente Oss over het nieuwe afvalbeleid en legde o.a. uit waarom de kosten zijn gestegen. Verder vertelde een wijkbewoner op welke manier hij zijn afval scheidt op twee hoog en hoe hij hier ook tijdens boodschappen doen rekening mee houdt. 

Problemen die in de wijk voorkomen zijn: zwerfafval op straat, bijplaatsingen bij ondergrondse containers, grofvuil wat op willekeurige plekken wordt gedumpt en minima die de kosten niet kunnen opbrengen. 

Het doel van deze thema-avond was om met elkaar het gesprek aan te gaan om ideeën te verzamelen hoe wij met elkaar sommige problemen zelf kunnen aanpakken. Daarnaast vinden wij het als wijkraad prettig om te weten wat er in de verschillende buurten speelt. Het is een gegeven dat het ontzettend vervelend is als jij als bewoner last hebt van de rotzooi van een ander. Helaas is het vaak ook een gedragsprobleem die je niet zo snel kunt oplossen.

Wat kunnen we met elkaar doen?

We zijn als wijkraad op zoek naar bewoners die zich op verschillende manieren willen en kunnen inzetten om elkaar te helpen:

• Ben jij in het bezit van een aanhanger, busje of grote auto?

• Ben jij iemand die van aanpakken weet en wil helpen sjouwen?

• Wat voor een ander afval is, kan ik misschien wel gebruiken

• Ik heb een idee en wil dit graag voorleggen

• Ik ben al actief in de wijk met het rapen van zwerfafval

• Ik wil graag helpen met rapen van zwerfafval

Mocht je op een van bovenstaande ja kunnen antwoorden, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar wijkraad@schadewijk-oss.nl en wie weet kunnen we elkaar helpen.