Teugelmarkt op basisschool De Teugelaar was groot succes

artikel-214

Een musical opvoeren in een echt theater. Dat is iets wat Osse basisschoolleerlingen tijdens Corona mochten ervaren. Toen stelde De Lievekamp hun theater beschikbaar om dit mogelijk te maken. De huidige groep 8 leerlingen van De Teugelaar zouden dit ook graag willen en dus organiseerden zij een markt om geld hiervoor in te zamelen. 

“Een zaal huren in theater De Lievekamp kost geld. We wilden de kinderen zelf verantwoordelijk maken om dit voor elkaar te krijgen en dus hebben we met elkaar gezocht naar manieren om dit mogelijk te maken. Daar is onder andere deze schoolmarkt uit voortgekomen”, aldus Emiel, leraar van De Teugelaar. “In aanloop naar deze markt hebben ze ook een flessenactie gehouden waarmee ze de statiegeld van lege flessen hebben opgehaald”.

Bij het betreden van het schoolplein valt Lisara (12) meteen op. Zij is bezig met het schminken van kinderen: “Ik hou heel erg van tekenen plus ik hou van kinderen, dus leek schminken wel een leuk idee om te gaan doen. Ik vind kinderen schattig, hoe ze denken en praten. Dat vind ik gewoon leuk. Ik vind deze markt vandaag erg gezellig! Zeker omdat we het allemaal zelf geregeld hebben”, aldus Lisara.

Foto: Lisara aan het schminken

Het schoolplein staat vol kramen waar allerlei spullen worden verkocht zoals speelgoed, electronica en kleding. Er is een stand waar hamburgers en worsten worden gebakken die tegen een kleine bijdrage gegeten kunnen worden. Er zijn springkussens en een DJ zorgt voor de lekkere beats.

Op 19 juli staat de groep 8 musical gepland in De Lievekamp. Een bijzonder moment om naar uit te kijken. Voor de 11-jarige Han is het een extra bijzondere dag, want dan is hij ook jarig. “Zo’n musical in De Lievekamp lijkt me heel erg spannend maar ik denk dat zodra het is afgelopen ik het gewoon heel erg leuk heb gevonden”. Om deze markt voor elkaar te krijgen, hebben de leerlingen ook veel moeten voorbereiden. “De voorbereiding was soms wel moeilijk. Daar komt ook veel bij kijken”. Op de vraag wat Han van de markt vind zegt hij: “Ik vind de hotdogs kraam het leuks en de muziek is heel erg lekker!”

Foto: Han bij de kledingkraam

“Ik vind het bijzonder knap wat onze leerlingen voor elkaar hebben gekregen. Het is echt een initiatief van groep 8 voor groep 8 geworden. We hebben met elkaar sponsoren gezocht, de ouders zijn heel erg betrokken geweest, ook vandaag. Op deze manier maken we de leerlingen bewust van geld. Ook dit valt onder onderwijs, want ze leren hier heel veel van. Ze hoeven natuurlijk niet alleen maar in de boeken te zitten”, aldus Emiel. 

Bij het speelgoed kom ik de 11-jarige Yuna tegen. Wat vind zij van deze markt? “Het is drukker dan ik verwacht had. Ik heb al verschillende spullen verkocht. En het leuke is dat we allemaal steeds wisselen zodat we elke keer bij een andere kraam mogen staan. Het organiseren zelf vond ik wel het lastigste. Dat kostte gewoon veel tijd”.

Op de foto staat Yuna links

Foto's en artikel : Thijs Verhoeven