Zwerfafval te lijf op en rond Kard. de Jongplein

artikel-112

Wijkraad Schadewijk is sinds 1 mei regelmatig in de wijken te vinden om zwerfafval te prikken. Zij roepen bewoners op om aan te sluiten zodat we met elkaar kunnen zorgen voor een schone buurt. Dat zwerfafval een probleem is, bleek wel tijdens een online thema-avond over afval. 

Iedereen die wil kan zich aanmelden om mee op pad te gaan. Dit mag ook in jouw eigen buurtje. De bedoeling is om straks in elke buurt in de wijk een aantal bewoners te hebben die elke maand even een uurtje gaan prikken. Hiermee zorg je er zelf voor dat jouw buurt/straat schoon blijft. Afval trekt afval aan, dus zodra het schoon blijft, is de kans ook groter dat er uiteindelijk minder afval op straat beland. 

Kinderen die lid zijn van Mikmakkers zijn uiteraard ook welkom mee te komen helpen! 

Voor het inleveren van een volle afvalzak krijg je een gratis kop koffie, aangeboden voor de wijkraad. Zij zorgen voor het materiaal zodat jij aan de slag kunt. Alleen door de wijkraad aangeboden afvalzakken mogen worden gebruikt. 

20 november
11.00 uur - 13.00 uur
Kard. de Jongplein

Aanmelden kan door een mail te sturen naar wijkraad@schadewijk-oss.nl of door een privébericht te sturen via onze Facebookpagina