Meedenkteam Horzak Aardgasvrij heeft voorkeur voor eigen warmtepompen

artikel-345

Over 8 á 10 jaar gaan we in de Schadewijk van het aardgas af. Dat betekent dat onze huizen en kraanwater dan op een duurzame manier worden verwarmd. Als het aan het Meedenkteam Horzak Aardgasvrij ligt, heeft iedere woning in die buurt tegen die tijd een eigen warmtepomp. Afgelopen maandagavond gaven ze Kees van Geffen, wethouder Energietransitie, het advies om verder uit te laten zoeken welke het beste past. Daarmee zit fase 1 van het participatieproces erop. Reden genoeg om samen een toast uit te brengen. 

Het meedenkteam wil drie verschillende warmtepompen laten onderzoeken. Onder andere op  kosten. En hoe ze technisch werken. Bijvoorbeeld welke aanpassingen in de woning nodig zijn. Om er zeker van te zijn dat een eigen warmtepomp per woning de beste keuze is, heeft het meedenkteam gevraagd om daarnaast ook een vorm van een buurtwarmtenet te laten onderzoeken. De wethouder en de gemeente gaan nu aan het werk. Naar verwachting weten we in het najaar meer. Dan komen de gemeente en het meedenkteam opnieuw bij elkaar met als doel te komen tot een gezamenlijke voorkeur.   

De Horzak is na de Weidevogelwijk de tweede buurt van de Schadewijk waarmee de gemeente samen met de bewoners praat over een vervanger voor aardgas. Met de andere buurten gaat de gemeente later in gesprek. Wil je zelf al meer weten over aardgasvrij wonen? Kijk dan op www.oss.nl/aardgasvrij.

Lees ook: Meedenkteam Horzak Aardgasvrij zet eerste stap richting duurzame warmteoplossing