Meedenkteam Horzak Aardgasvrij van start

artikel-327

Net als in de rest van de Schadewijk gaat ook in De Horzak over 8 á 10 jaar de gaskraan dicht. Dat betekent dat de inwoners hun huizen en (douche)water op een duurzame manier gaan verwarmen en elektrisch gaan koken. Duurzaam houdt in dat bij het opwekken van energie geen CO2 meer vrijkomt. Dit is namelijk een broeikasgas dat zorgt voor verandering van het klimaat. 

Om de inwoners van de buurt te laten meedenken over een duurzame vervanger van aardgas, is het Meedenkteam Horzak Aardgasvrij opgericht. Dit team bestaat uit 14 inwoners. De gemeente hoopt dat ze eind dit jaar samen met het meedenkteam kiezen voor een andere warmteoplossing waar iedereen achter staat. Deze oplossing legt de gemeente voor aan de gemeenteraad. Want die beslist. 

Met de Weidevogelwijk is de gemeente al langer in gesprek. Het Meedenkteam Weidevogelwijk Aardgasvrij heeft vier warmteoplossingen gekozen die een adviesbureau nu verder onderzoekt. Na de zomer maken zij een keuze. Met de andere buurten van de Schadewijk, gaat de gemeente in het najaar en in 2025 in gesprek. 

Wil je meer weten over aardgasvrij wonen? Kijk dan op www.oss.nl/aardgasvrij. Heb je nu al vragen? Stuur dan een mailtje naar aardgasvrij@oss.nl.